Избягвайте контрапротестите този уикенд, призовавайте опитни активисти и полиция, не отивайте, предупреждава

...
Избягвайте контрапротестите този уикенд, призовавайте опитни активисти и полиция, не отивайте, предупреждава
Коментари Харесай

Отава очаква екстремна тълпа антиковид протестиращи

Избягвайте контрапротестите този уикенд, призовавайте опитни деятели и полиция,  " не отивайте ", предизвестява професор от Отава, който учи груповото принуждение, написа СиБиСи.

Протестът " Върнете си Отава " в Instagram събра няколко хиляди почитатели, само че от този момент анулира демонстрацията за събота, базирайки се на опасения за сигурността.

Сам Херш, член на борда на Horizon Ottawa, който оказва помощ за организирането на най-малко дузина демонстрации годишно в Отава, анулира събитие, планувано за вторник, споделя, че сегашната обстановка в Отава е доста друга.

" Тези хора желаят борба. Не споделям това за всички, само че доста от хората, които водят, търсят това ", сподели Херш, който сподели, че е заплашен, че е носил маска в центъра на града тази седмица.

Той се тревожи, че дори кротичък митинг може да приключи с насилие и споделя, че групи, представляващи чернокожи, радикално обитаеми и други също са загрижени. " Лудост е да водиш този диалог ", сподели той, добавяйки, че счита, че полицията не е защитила задоволително хората.

Очаква се по-екстремна навалица. Преди анулацията на основания в Instagram митинг в петък, полицията в Отава очакваше 1000 контрапротестиращи да се съберат този уикенд. Полицията чака към 300 или 400 камиона да дойдат в столицата, 2000 души пешком, с цел да стачкуват против мандатите за ваксина против COVID-19.

Заместник-шефът на полицията Стив Бел сподели, че разбира разочарованието на жителите и тяхната " нужда да приказват ", само че ги помоли да не организират контрапротести. " Бихме желали да няма друга динамичност, която би трябвало да управляваме в навалица ", сподели Бел.

Политологът от Университета в Отава Реджина Бейтсън е все по-притеснена тази седмица. Бейтсън е изучавал груповото принуждение по целия континент и е участвала на безчет седящи митинги, блокади, митинги и контрапротести. Тя сподели, че основният митинг ще бъде доста по-рисков и ще притегли друга навалица този уикенд от предишния, с по-малко фамилии и поданици, загрижени за мандатите за ваксина.

" Хората, които са по-крайни, хората, които са по-склонни да поемат опасности, може би имат повече връзки със свързани десни движения и придвижвания на бялата раса, имаха повече време да дойдат в този момент ", сподели тя.

При други митинги, при които има пострадвания, спорове постоянно се случват, когато на две страни е разрешено да дойдат в непосредствена непосредственост една до друга, предизвести Бейтсън.  " Не отивайте ", прикани тя всеки гражданин, който желае да отиде на контра митинги.

" Ако сте разочаровани от обстановката, в случай че се чувствате огорчени, ако не сте удовлетворен от метода, по който полицията се е справяла до момента, всичко това са годни усеща. Но не отивайте на контрапротеста. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР